Верхній одяг для вагітних.

Якщо другий, третій триместр вагітності припадає на демисезон або зиму, то майбутнім матусям необхідна спеціальна верхній одяг для вагітних. Оскільки в цей період комфорт для жінки важливий, як ніколи раніше, то і одяг для холодної пори року ретельно продумана до дрібниць, адаптована до мінливих параметрів фігури власниці.

Демісезонна і зимовий одяг для вагітних: на що звертати увагу?

Мода та сучасні дизайнери пропонують жінкам в положенні безліч варіантів, вибрати дійсно є з чого. В залежності від бажаного стилю, спортивний, кежуал або ділової, можна на зиму купити шубу, дублянку або пуховик, а на осінь жакет, тренч, плащ або куртку.

Вибір, в принципі, широкий, тому і зробити його складно. Якщо вас цікавить зимова одяг для вагітних або речі на весну-осінь, при виборі звертайте увагу на наступні моменти:

  1. Фасон і крій виробу – від цього залежить зручність мами і здоров'я малюка. Віддавати перевагу слід виробу з силуетом-трапецією або із завищеною лінією талії, що далі має кльош до низу. Важливо, щоб жінці було комфортно, одяг для вагітних не сковував рухи, дозволяла в ній рухатися, не переохлаждаясь.
  2. Довжина – від цього фактора залежить захист від холоду, а також свобода пересувань, тому занадто довге виріб теж не добре. На зиму варто брати подовжені варіанти по коліно, трохи нижче, а на демисезон – можна короткі варіанти, можна довгі.
  3. Матеріал пошиття – плащ для вагітних або куртка утеплена повинні бути створені максимально з натуральних гіпоалергенних тканин, що практичні в експлуатації, але при цьому не викликають алергії, дозволяють тілу дихати, не створюють парникового ефекту.
  4. Універсальність моделі. Чудово, коли цей виріб можна буде носити на ранніх термінах, пізніх і після вагітності, що зробить його максимально універсальним. Для цього сучасні виробники продумали особливі фасони або вставки, що потім можуть забратися.

Хороше самопочуття, настрій майбутньої мами важливо не лише для неї, але і для малюка. Зручна, стильна одяг для вагітних подарує впевненість у собі, позитивний настрій.

Асортимент верхнього одягу для вагітних

В залежності від сезону, на який розраховано виріб, матеріалу, фасону, умовно верхній одяг для вагітних ділиться на групи:

  1. Річна верхній одяг – сюди відносять легкі курточки (куртки), водолазки, толстовки, плащі. Важливо, щоб матеріали пропускали повітря, не створювали парникового ефекту, адже це дуже дискомфортно.
  2. Утеплена флісом одяг – найчастіше це куртки або кофти, які можуть додатково мати вставки на животик або для малюка, що знімаються. Підійдуть для холодного літа теплої осені.
  3. Демісезонні вироби – найчастіше це пальто для вагітних, куртки, плащі. Їх функція - захищати не тільки від холоду, але і від вітру, дощу. Застосовуються до зимового одягу.
  4. Зимова верхній одяг для вагітних – представлена в основному пуховиками, що мають конструкцію 3-в-1. Ці трансформери не тільки підлаштовуються під розміри фігури, але також можуть додатково утеплятися або, навпаки, стає більш легкими, в залежності від погоди.

Саме на останньому варіанті ми зупинимося детальніше, так як його різновидів є кілька, тому питання при виборі найчастіше виникають тут. Купити пуховик для вагітних можна з натуральним утеплювачем пух, що прекрасно гріє, але не любить часті прання, може викликати, хоч і рідко, алергію. А можна знайти вироби на синтепоні, холофайбере та інших сучасних утеплювачі, що також відмінно гріють, при цьому відрізняються меншою примхливістю до прання, сушіння.

Умовно розділити пуховики вагітних можна на два типи:

  • класичні куртки для вагітних, що використовуються виключно у цей період, мають спеціальний фасон, що вміщує округлий животик;
  • слінгокуртки – це вироби-трансформери або 3-в-1, що використовуються при вагітності, а також після неї, при чому в куртці можете гуляти не тільки ви, але і ваш малюк.

Все більшу популярність останнім часом набувають саме слінгокуртки для вагітних, що дозволяють виходити на прогулянку з крихтами, які почувають себе поруч з мамою дуже добре, перебуваючи в безпеці, теплі. Такий фасон також має декілька варіантів виконання, що залежить від моделі:

  • універсальна вставка – використовується і для вагітного животика, і для малюка, відстібається при бажанні;
  • дві вставки – одна для животика, інша для малюка, обидві можуть відстібатися, не використовуватися взагалі при бажанні;
  • еластичні гумки з боків – вони дарують розтягнення, збільшення вироби, необхідного для зростаючого животика, а для носіння дитини після народження мають вставку «слінг».

Ціна кожного варіанту залежить безпосередньо від матеріалу, утеплювача, виробника. Недорогі куртки для вагітних на зиму або осінь можливо знайти на нашому сайті, для цього звертайте увагу на моделі вітчизняного виробника або пошукайте акційні ціни, що дозволять заощадити. Варто врахувати, що купівля варіанти зі вставкою може стояти трохи дорожче звичайної куртки, але зате це виріб може цілком успішно далі використовуватися ще кілька сезонів. Якщо вставка для вагітних зимова універсальна буде отстегнута, то куртка виглядає як звичайний варіант, без натяку на слінг.

Вибираємо пуховик-трансформер – вся суть в деталях!

Якщо ви зупинили свій вибір на слингокуртке, то рекомендуємо кілька порад, критеріїв за її вибором.

  1. Температура, на яку розраховане виріб. При виборі не забувайте про посилену теплообміні вагітних, а тим більше пари мама-малюк. У наших широтах, тим більше останні роки, пуховик з температурним режимом до – 40° буде вже занадто теплим. У звичайну зимову температуру, що коливається в діапазоні від 0 до -10 С °, маму з новонародженим буде некомфортно, дуже жарко. Ми радимо звернути увагу на вироби, що вказують температурний режим-до -20°, -30°. Якщо на вулиці холодніше, не потрібно йти з дитиною, він може обпалити дихальні шляхи.
  2. Крій. Популярний варіант з універсальною вставкою, що використовується під час вагітності, а для носіння дитини перевертається місцем, що ширше. Ці вироби дешевше, але модель з двома вставками дарує більш привабливий зовнішній вигляд у двох випадках, краще захищає шию мами, голову малюка. Якщо ви плануєте часто гуляти з дитиною в слингокуртке, тоді варто все ж доплатити, взяти варіант з двома вставками.
  3. Фасон. На це варто звернути увагу, адже зимові куртки для вагітних повинні виглядати стильно, жіночно, а не створювати образ «бегемотика». Це допоможуть зробити спеціальні прийоми від модельєрів, приміром, еластичний пояс на спинці, вставки-резиночки по спинці, внизу вироби.
  4. Можливість доступу до малюка в куртці. Часом мамі потрібно поправити слінг під курткою, погладити дитину, взяти його за ручку, щоб заспокоїти, тому деякі виробники роблять доступ до малюку через блискавку, що може расстегнуться в центрі вставки в будь-якому місці.

В наш час кожна вагітна або молода матуся може себе відчувати комфортно, стильно, актуально, завдяки сучасному одязі для вагітних. Широке різноманітність модного недорогого одягу для вагітних представлено на сайті Mo-mama, що пропонує вироби перевірених українських, європейських виробників.